Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

Rapotice 20. září (VSČR). Vybraná skupina specialistů z oddělení výkonu trestu odnětí svobody Věznice Rapotice navštívila protidrogovou komunitu

Na základě pozvání pana Jiřího Hladíka, předsedy občanského sdružení Salebra z.s., které zřizuje Terapeutickou komunitu Salebra v nedalekých Tavíkovicích, proběhla dne 20.09.2023 návštěva zaměstnanců Věznice Rapotice v tomto léčebném zařízení. Návštěvy se zúčastnil zástupce vedoucího oddělení výkonu trestu odnětí svobody, sociální pracovnice, speciální pedagog a vychovatel, kteří mají ve věznici na starosti problematiku drogových závislostí a spolupráci  s Občanským sdružením Podané ruce, díky které terapeutická komunita Salebra přijímá i naše klienty po propuštění z výkonu trestu odnětí svobody. Terapeutická komunita je poskytovatelem pomoci a podpory lidem závislým na nealkoholových drogách a usiluje o znovunavrácení lidí závislých na návykových látkách do běžného života bez drog a znovuobnovení jejich přirozených a bezpečných vztahových sítí.  Zaměstnanci věznice se při této příležitosti osobně seznámili se službami, které jsou zde klientům nabízeny. Ze strany této komunity padla nabídka prezentovat svoji činnost přímo ve věznici.

           Kontaktní osobou tohoto zařízení je sám předseda spolku pan Jiří Hladík, tel.777942697, hladik@salebra-znojmo.cz, Tavíkovice 56, PSČ 671 40.

 

 

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.