Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

RAPOTICE 14. prosinec (VS ČR) – U příležitosti Dne českého vězeňství se ve Věznici Rapotice uskutečnil slavnostní aktiv ředitele věznice. Slavnostního setkání se zúčastnili příslušníci a občanští zaměstnanci věznice

Dne 14. prosince 2022 proběhlo v zasedací místnosti věznice slavnostní shromáždění u příležitosti oslav Dne českého vězeňství, který se koná každoročně právě v tento den. V rámci slavnostního shromáždění vystoupil ředitel věznice plk. Mgr. František Melichar se svým proslovem, ve kterém připomenul historii a vznik tohoto výročí, zhodnotil celoroční práci zaměstnanců a spolu se svými zástupci předal ocenění v podobě medailí a plaket vyznamenaným příslušníkům a občanským zaměstnancům.  Ředitel u této příležitosti prezentoval důležité události roku 2022 -  reorganizaci věznice v souvislosti s rozšířením na vysoký stupeň zabezpečení, realizaci investičních akcí a oprav, uvedení do života nových resocializačních programů a personální stabilizaci věznice.

Den českého vězeňství je celospolečenské připomenutí penitenciárních tradic první Československé republiky. Dne 14. prosince 1918 vydal první československý ministr spravedlnosti František Soukup nařízení o služebním slibu, který byl aplikován u všech nově nastupujících příslušníků a příslušnic, tehdy dozorců a dozorkyň. Do té doby se skládala přísaha k zachování věrnosti rakouskému císaři Františku Josefu I. Nově se tedy zavazovali dozorci k věrnosti vůči republice. Původní obsah přísahy je srovnatelný s požadavky na profesní etiku i současných příslušníků.

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.