Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

RAPOTICE 22. září (VSČR) Ve Věznici Rapotice proběhla pracovní porada duchovních s vedením věznice, po které následovalo setkání s odsouzenými

Ve věznicích České republiky v posledních letech  pokračuje trend  rozšiřování duchovních, kaplanských i dobrovolnických služeb. O to se úspěšně snaží  i zdejší věznice. Těmto aktivitám se věnovala porada duchovních, která navázala na obdobné předvánoční setkání v roce 2022. Akce se zúčastnili zástupci Apoštolské církve, Křesťanských sborů, Církve bratrské, Římskokatolické církve, Církve adventistů sedmého dne a Českobratrské církve evangelické. Po poradě, kterou v zasedací místnosti zahájil ředitel věznice plk. Mgr. František Melichar, následovalo setkání s vězněnými osobami na návštěvní místnosti, kde jednotliví účastníci představili sebe i svoje církve. Program byl vhodně zpestřen několika hudebními vystoupeními duchovních. Setkání bylo zakončeno společnou modlitbou.

Po obědě se účastníci  seznámili s chodem věznice, kdy jim byla promítnuta komentovaná prezentace  formou PowerPointu a poté a na samotný závěr dlouhého dne měli možnost osobně navštívit ubytovací prostory, zázemí  a  místní kapli.

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.