Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

RAPOTICE 22. dubna (VS ČR) – Skupinka odsouzených ze zdejší věznice se v doprovodu speciálního pedagoga a vychovatele zapojila v rámci oslav Dne Země do úklidu okolí věznice.

Jeden z prvních slunečných dnů letošního propršeného jara využili vybraní odsouzení z Věznice Rapotice k tomu, aby se  připojili ke každoroční celosvětové události organizované  22. dubna, která je zaměřená na propagaci a podporu ochrany životního prostředí. Vybaveni patřičným nářadím a pomůckami se vydali do okolí věznice, kde vyčistili prostor před věznicí, okraje a příkopy  silnic vedoucích k Rapoticím a  Újezdu u Rosic. Akce pro ně byla vítaným zpestřením  stereotypu vězeňského života ve výkonu trestu odnětí svobody. Úklid proběhl pod dohledem pracovníků oddělení výkonu trestu, Mgr. Tomáše Černého a Radka Všianského.

Den Země slaví víc než miliarda lidí ve více než 193 státech světa a stal se tak největším sekulárním svátkem, do kterého jsou zapojení lidé společně bez ohledu na původ, víru či národnost. Poprvé byl Den Země slaven v roce 1970 v USA. V roce 1990 se k Americe připojil i zbytek světa a 22. duben se stal Mezinárodním dnem Země. Od tohoto roku  se  slaví také v České republice.

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.