Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

RAPOTICE 12. červen (VSČR) V rámci dohody o mezinárodní spolupráci mezi Věznicí Rapotice a Ústavem pro výkon trestu odnětí svobody Želiezovce navštívili v minulém týdnu zdejší věznici kolegové ze Slovenska

Úvodní slavnostní setkání bylo zahájeno potvrzením nové „Dohody o spolupráci“, kterou si navzájem vyměnili ředitelé ÚpVTOS Želiezovce plk. Mgr. Juraj Michal a plk. Mgr. František Melichar za Věznici Rapotice. Poté se šestičlenná delegace hostů vydala v doprovodu našich zaměstnanců na exkurzi, kdy se detailně seznámila se zdejším prostředím a chodem celé věznice. Především je zajímaly otázky zabezpečení věznice, denního režimu odsouzených a zaměstnávání vězněných osob.

Druhý den setkání byl v dopoledních hodinách věnován návštěvě vojenského letiště a vrtulníkové základny Armády České republiky u Náměště nad Oslavou. Následně se delegace přesunula do naší jihomoravské metropole a v odpoledních hodinách byla prohlídka Brna završena návštěvou architektonického skvostu vily Tugendhat (památka UNESCO) na Černopolní ulici.

V poslední den návštěvy bylo společné setkání ukončeno vyhodnocením v zasedací místnosti věznice. V průběhu celé akce si zahraniční hosté a místní zaměstnanci vyměňovali zkušenosti, informace a znalosti z oblasti vězeňství a jeho vývoje.

           Návštěva hostů ze Slovenské republiky byla vzájemně inspirující pro další rozvoj zdejší věznice i Vězeňské služby České republiky a zcela jistě položila základy dalších možností spolupráce na mezinárodním poli.

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.