Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

RAPOTICE 10. února (VSČR) – Dluhová problematika odsouzených, alternativní tresty spojené s trestem domácího vězení, zaměstnávání odsouzených, ale i nelehká práce odborných zaměstnanců.  Takto by se dala shrnout hlavní témata, o které se při své návštěvě Věznice Rapotice zajímala senátorka Parlamentu ČR Hana Žáková. 

Paní senátorce představil věznici její ředitel František Melichar jako moderní vězeňské zařízení. Součástí návštěvy byla prohlídka vězeňské kaple a možnost zúčastnit se některých aktivit programů zacházení, kde paní senátorka pohovořila s odsouzenými na téma dalšího života po propuštění. Na závěr proběhla debata s odbornými zaměstnanci věznice, která řešila problematiku zaměstnávání odsouzených, konkrétně výhody které zaměstnávání přináší ve spojení s narůstajícími dluhy a formy alternativních trestů, které mohou ovlivnit přeplněnost vězeňských zařízení.  

Hana Žáková kladně zhodnotila návštěvu věznice: „ Děkuji zaměstnancům za snahu, kdy se nevzdáváte idejí a stálou motivací a výchovou působíte na odsouzené. Je to velmi těžké, mnohdy skličující, ale já jsem dnes mohla potkat několik vězňů, kteří jsou dostatečně motivovaní, a to je díky vaší skvělé práci s nimi. Děkuji ji vám za to“.  

jad

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.