Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

RAPOTICE 10. únor (VSČR) Výcviková střediska služební kynologie Vězeňské služby České republiky navštívili hned v prvních měsících roku 2023 kolegové z Izraele a Rumunska

 

            Delegace kynologů a specialistů z Izraele a Rumunska v rámci mezinárodní návštěvy Vězeňské služby České republiky  navštívili i nově zřízené kynologické středisko Věznice Rapotice. Součástí programu byla  prezentace věznice, prohlídka věznice a návštěva vlastních prostor kynologického střediska. V průběhu této exkurze  byla provedena  ukázka výcviku služebních psů při plnění úkolů protidrogové služební kynologie, jak ve venkovních prostorách, tak i ve vlastním oddílu věznice „E“, který je určen pro  odsouzené ve vysokém stupni střežení.

Na závěrečném jednání si zahraniční hosté vyměnily zkušenosti, informace a znalosti z tohoto důležitého a zajímavého oboru.

             Obě návštěvy byly inspirující pro další vývoj služební kynologie vězeňské služby v České republice a položily základy dalších možností spolupráce na mezinárodním poli.

 

 

 

 

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.