Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

RAPOTICE 13. září (VSČR) - Děti strávily krásné chvíle na táboře, který pro ně o prázdninách zorganizovali zaměstnanci Věznice Rapotice.

Rekreace dětí proběhla ve dnech 10. 7. – 16. 7. 2021 ve středisku Moravec na Vysočině. Pro vyžití dětí byl k dispozici velký travnatý prostor pro hry, hřiště na kopanou, vybíjenou, košíkovou, plážovou odbíjenou (přehazovanou), dále v areálu bylo táborové ohniště s posezením. V průběhu rekreace se děti několikrát koupaly v rybníku Piknusek, který leží hned před bránou. Uprostřed tábora využily klubovnu. Zde byl stůl na stolní tenis a posezení pro děti, kde hrály stolní hry a kde kreslily, omalovávaly a vytvářely si obrázky pomocí šablon a foukacích fixů. Jednotlivá družstva si zde vytvořila své vlajky. 

     Po dobu pobytu dětí probíhala celotáborová hra, při které každodenně absolvovali různé soutěže:

·        hledání mimoňů s křížovkou

·        pašování a hledání diamantů

·        střelbu z airsoftové pušky

·        střelbu na terč z foukačky

·        bodyzorbing – zápas sumo

·        aktivity družstev

·        ochutnávku a poznávání potravin

·        turnaj v plážové přehazované

·        turnaj v kopané

Na rekreaci přijeli psovodi z Brna se svými svěřenci, kteří předvedli výcvik, poslušnost psů a jejich zásah proti pachatelům trestné činnosti. Během rekreace proběhlo i vystoupení dětí s héliem, dvě diskotéky a opékání špekáčků. V rámci pobytu se táborníci vydali i na turistický výlet do westernového městečka Šiklův Mlýn, kde si prohlédli celý areál, aktivně se zapojili do nabízených atrakcí, zhlédli taneční vystoupení a vystoupení kouzelníka. Děti byly na odpoledním představení a po setmění viděly ohnivou show – hranou pohádku s ohnivými efekty.

 V průběhu celého tábora byly hodnoceny jednotlivé soutěže, dětem byly na závěr předány diplomy, upomínkové předměty a sladkosti. Poslední večer rekreace proběhla oblíbená stezka odvahy s úkoly.

Už se těšíme na další rok.

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.