Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

RAPOTICE 24.května (VSČR) - Dne 20. května 2021 v době od 10.00 hod. do 14.30 hod. prostřednictvím aplikace Zoom proběhla za účasti zaměstnanců Věznice Rapotice úvodní konference projektu Snižování rizik odsouzených prostřednictvím intervenčních programů.

Věznice Rapotice je jednou ze čtyř vybraných věznic VSČR, které se účastní programu  Motivátor financovaného z Norských fondů.  Motivátor  je součástí  hlavního  projektu  Snižování rizik odsouzených prostřednictvím intervenčních programů, kde dalšími jsou Pappaprogram a Odborná péče pro uživatele drog.

Dne 20.5.2021 proběhla úvodní konference, kterou zahájil brig. gen. Mgr. Simon Michalidis. MBA, náměstek pro vzdělávání a odborné zacházení VSČR. Toto internetové setkání mělo za úkol zhodnotit již provedené úkony a stanovit plán další činnosti, kdy vše bylo a je negativně ovlivněno probíhající celosvětovou pandemií Covid-19.  V průběhu konference dostali slovo jak členové z české strany, tak i zaměstnanci Norské nápravné služby. Základní informace a cíle  týkající se přímo programu Motivátor přednesl PhDr. Václav Jiřička, PhD. a praktické zkušenosti předal norský odborník Roar Thronaes. Motivátor bude probíhat celkem ve čtyřech věznicích - v  Plzni,  Praze - Ruzyni, Opavě a Rapoticích. Cílovou skupinou jsou odsouzení s vyššími kriminogenními riziky a nízkou mírou motivace zapojit se do aktivit odborného zacházení. Program je zaměřen zejména pro pachatele odsouzené za násilí nebo odsouzené, u nichž agresivita a impulzivita představují problém.

Za zdejší věznici se setkání účastnil ředitel věznice plk. Mgr. František Melichar  a  přímo vybraní specialisté  OVT  pro projekt : psycholožka  Jana Jureková, vychovatelka  Hana Vyhnalíková a speciální pedagogové Michal Růžička a Roman Čech.

rce

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.