Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

RAPOTICE 10. listopadu (VS ČR) – Folkové trio Listověj zpříjemnilo svým koncertem sychravé podzimní dny vězněným osobám. Až téměř meditační hudební vystoupení si poslechlo na osmdesát odsouzených v naplněné návštěvní místnosti.

Pokud je putování krajinou a hledání příběhů meditací, jsou v tomto smyslu písně kapely Listověj meditační hudbou. Kde jinde se lze setkat se svým nitrem, než v náruči pokojné přírody. Jak výstižněji pochopit odraz Božského světla, než v nahotě slova a díle rukou. Hudba samotná je stavem, který tahle meditace navozuje.

Folková skupina ve složení Aleš Tomek– elektrické housle, cajon, činel, Markéta Štouračová – flétny, klavír, zpěv  a Jiří Nohel  – kytara, zpěv, autor písní, v téměř hodinovém podvečerním vystoupení zahrála svoje písně i zhudebněné texty básníka Jana Zahradníčka. Koncert vhodně doplňovala projekce krajinářských fotografií Jany Molnárové. Vystoupení proběhlo za podpory kaplana věznice Vladimira Večeři a odsouzené doprovodili vychovatelé Hana Vyhnalíková a Jiří Nešpůrek.

Závěrečným potleskem posluchači a diváci rádi ocenili vystupující umělce.

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.