Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

RAPOTICE 10. února (VS ČR) – hudební uskupení FB Experience faráře Filipa Boháče zpříjemnilo svým koncertem únorové dny vězněným osobám. Nevšední produkci si poslechlo na šedesát odsouzených v naplněné návštěvní místnosti.

Zejména pro zaměstnané odsouzené byl v únorovou sobotu uspořádán koncert v prostorách Věznice Rapotice. Tato forma zpestření vězeňského života či  odměna byla tedy především určena pro vězněné osoby,  které jsou pracovně zařazeny. I proto byl zvolen sobotní odpolední termín.

Hudební skupina FB Experience ve složení Filip Boháč- zpěv, kytara, banjo, Jan Mostecký - bicí, Štěpán Míka - kytara, a Josef Zivr - basová kytara  předvedla ve svém  hodinovém vystoupení na návštěvní místnosti věznice několik skladeb ze své vlastní tvorby, kdy obecenstvo zaujaly především písně: Chtěl bych být farářem, Pohřební, Ostuda na výsostech, Policejní kontrola, Píseň o potopě, Kostelový babičky, Horoskopy a další. Za zajímavost jistě stojí, že lídr kapely Filip Boháč je aktivním  farářem v  Třebíči a ve svém volném čase se mimo jiné věnuje hudební tvorbě a koncertování. Některé klipy jsou i ke zhlédnutí na YouTube.

 Vystoupení proběhlo za podpory kaplana věznice Vladimira Večeři a úvodního slova se ujal a koncert zahájil první zástupce ředitele. Závěrečným potleskem posluchači hlasitě ocenili vystupující umělce. Věříme, že takové akce budou další motivací pro ostatní odsouzené, aby si řádně plnili svoje povinnosti a usilovali o pracovní zařazení.

 

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.