Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

RAPOTICE 17. dubna (VS ČR) - Ve středu 12. dubna navštívila Věznici Rapotice Komise prevence kriminality a drogové problematiky z Třebíče

Komise, která je poradním orgánem zřízeném Radou města Třebíče, se seznámila formou exkurze s provozem a zázemím zdejší věznice. Po přivítání ředitelem plk. Mgr. Františkem Melicharem  shlédli přítomní na zasedací místnosti věznice komentovanou prezentaci formou PowerPointu, na kterou navazovala ukázka s výkladem o zajištěných zakázaných předmětech a ukázka příslušníků vězeňské stráže o užívání donucovacích prostředků při eskortách odsouzených osob. Po této části následovala prohlídka vlastních ubytoven věznice včetně oddělení výkonu kázeňských trestů, exkurze dále prošla zdravotnické středisko, učebny a keramickou dílnu. Program poté pokračoval v autoparku věznice prohlídkou vozové techniky a zde byla rovněž provedena ukázka práce psovoda se svým psem. Návštěva byla zakončena společným obědem. Vlastní program  zorganizoval zástupce ředitele plk. Mgr. Vojtěch Kabelka a podíleli se na něm další odborní zaměstnanci.

Dvanáct členů komise se tak podrobně seznámilo se zázemím Věznice Rapotice, kdy ke znalostem z oblasti preventivní problematiky získali také  povědomí o systému navazující represe, tj. o struktuře vězeňského systému, jejich vzdělávání, zaměstnávání a možnostech  resocializace.

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.