Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

RAPOTICE 17. června (VSČR) Žáci střední veřejnoprávní školy TRIVIS z Jihlavy navštívili zdejší věznici, kde se seznámili s jejím provozem a prostředím.

Tři pedagogičtí pracovníci se šedesáti studenty ze střední školy s bezpečnostním zaměřením se dne 16. června 2022 v dopoledních hodinách zúčastnili exkurze ve Věznici Rapotice.  Na návštěvní místnosti si poslechli přednášku o Vězeňské službě ČR a specifikaci zdejší věznice. Po výkladu se výprava rozdělila na dvě poloviny, které absolvovaly praktickou prohlídku areálu. Žáci se podívali do oddílu věznice s vysokým stupněm zabezpečení, prohlédli si vycházkový prostor, měli možnost nahlédnout do místa výkonu kázeňských trestů, prošli jídelnou odsouzených a prohlídku zakončili v autoparku, kde jim byl předveden vozový park. Poté se vrátili zpět na návštěvní místnost, kde byli seznámeni s činností Oddělení prevence a stížností. Příslušník oddělení Vězeňské stráže jim na závěr exkurze ukázal výbavu strážných a praktickou ukázkou poutání odsouzených.

Při odchodu si studenti rozebrali náborové letáčky. Po tomto pro ně nevšedním dni budou určitě někteří uvažovat o svém dalším působení v bezpečnostních složkách státu, případně ve Vězeňské službě ČR.

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.