Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

RAPOTICE 21.prosinec (VSČR) Koncem roku se konala na návštěvní místnosti pro 60 přihlášených ekumenická bohoslužba za účasti čtyř duchovních z Apoštolské a Římskokatolické církve.

Každý z přítomných duchovní měl svůj 15 minutový vstup s životním příběhem, navazujícím na liturgii adventu a vánoc. Duchovní slovo bylo prokládáno dvěma písněmi s touto tématikou. Na závěr společná modlitba a požehnání.

Vyjádření duchovního Apoštolské církve: Osobně jsem vděčný za možnost svobodně mluvit o biblických pravdách i na půdě Věznice Rapotice, protože klíčovým cílem Vánočního poselství je proměna člověka, který pozná že i ve zdánlivé beznaději vězeňského života existuje úplně jiná naděje, kterou si právě v těchto dnech připomínáme - narozený Spasitel, který vzal lidské viny na sebe, a nabídl tak všem lidem věčný život. Na společném setkání s odsouzenými jsme o tomto poselství zpívali a kázali, a věříme, že Bůh mohl každého člověka nějakým způsobem zasáhnout.

Dobrovolní duchovní poděkovali vedení věznice za umožnění společné ekumenické bohoslužby, která přinesla vánoční atmosféru do srdcí odsouzených. Většina z nich odcházela s dojetím.

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.