Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

Rapotice 30.září (VSČR). Nezisková organizace Mezinárodní vězeňské společenství ve spolupráci s Věznicí Rapotice uspořádaly o víkendu den plný her, zábavy a soutěží pro odsouzené otce a jejich děti.

V sobotu dne 30.09.2023 ve Věznici Rapotice proběhla akce v rámci projektu „Den s dítětem“, který realizuje Mezinárodní vězeňské společenství (MVS). Setkání se zúčastnilo jedenáct odsouzených otců, kterým pracovníci MVS zajistili návštěvu jejich rodinných příslušníků. Do věznice se dostavilo 26 dětí v doprovodu dospělých. Přítomna byla zástupkyně ředitelky MVS Mgr. Žaneta Dvořáčková, koordinátorka celé akce za MVS Mgr. Blažena Kotrsová a další pracovnice a dobrovolníci MVS včetně zástupkyně tisku, redaktorky MF Dnes  Markéty Lankašové. Celkem tak do věznice tento den dorazilo 55 osob. Akce sama o sobě proběhla v čase od 10:00 hod. do 16:30 hod. na návštěvní místnosti a přilehlém hřišti. Přípravy, realizace a ukončení zabraly v tento den devět hodin, ovšem nemalá práce předcházela i tomuto dni. Odsouzení byli vytipování kmenovými vychovateli a sociální pracovnicí PhDr. Andreou Veselou. V den „D“ bylo vidět, kolik práce s touto akcí zaměstnanci a dobrovolníci MVS měli. Vše bylo  na perfektní úrovni a k radosti odsouzených otců, jejich dětí a rodinných příslušníků. Ze strany našich zaměstnanců byla celá akce hodnocena nadmíru pozitivně. Úsilí organizací, které jsou ochotny a hlavně schopny zajistit pro odsouzené rodiče obdobné akce,  je vedením věznice vítáno.

Mezinárodní vězeňské společenství je součástí Prison Fellowship International, největší křesťanské světové dobrovolnické organizace v oblasti vězeňství, která pracuje ve 120 zemích po celém světě.

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.