Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

RAPOTICE, 22. březen (VS ČR). Dne 21. března se ve Věznici Rapotice uskutečnilo setkání nestátních neziskových organizací

Ve středu 21. března proběhlo ve Věznici Rapotice pracovní setkání se zástupci neziskových organizací. Společné jednání zorganizoval sociální pracovník naší věznice Mgr. Jan Lorenc.

Přítomni byli zástupci těchto organizací:

 

- Probační a mediační služba  - PaeDr. et Mgr. Jaroslava Auerová,

- Kraj Vysočina - Mgr. Martin Jelínek,

- Volonté Czech, o.p.s. - Bc. Petra Kráčmerová,

- Oblastní charita Třebíč - Bc. Zdeněk Kosmák,

- Mezinárodní vězeňské společenství, z.s. - Mgr. Žaneta Dvořáčková,

- Romodrom, o.p.s. - Bc. Jana Holková,

- Společnost Podané ruce, o.p.s. - Mgr. Ondřej Bílý,

- Občanská poradna Třebíč, z.s. - Kateřina Szalai, DiS.

Účastníky v úvodu přivítal  ředitel věznice plk. Mgr. František Melichar. Po krátké prezentaci věznice tiskovým mluvčím i někteří účastníci prezentovali svoji činnost a seznámili přítomné s nabídkou svých služeb. Zájem přítomných se poté přesunul do arteterapeutické dílny, kde o této činnosti pohovořila a ukázky práce odsouzených předvedla vychovatelka Bc.et Bc. Lenka Hobzová.

Všichni účastníci jednání se shodli, že nejdůležitější je přistupovat k vězněným osobám a jejich přípravě na život po výstupu z výkonu trestu komplexně, věnovat se tedy nejen otázce uplatnění na trhu práce a bydlení, ale také dalším oblastem, jako je práce s rodinou, dluhová problematika, zvyšování vzdělání, řešení adiktologických problémů atd.  

Výše uvedené organizace svojí činností významně napomáhají přechodu svých klientů z vězeňského prostředí do civilního života a začlenění do společnosti. Oboustranně bude přínosné v podobných setkáních pokračovat i do budoucna.

 

 

 

 

 

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.