Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

RAPOTICE 20. března (VS ČR) - Dne 17. března se ve Věznici Rapotice uskutečnilo setkání nestátních neziskových organizací

V pátek 17. března proběhlo ve Věznici Rapotice pracovní setkání se zástupci neziskových organizací. Společné jednání zorganizoval sociální pracovník naší věznice Mgr. Jan Lorenc. Přítomné v úvodu přivítal 1. zástupce ředitele věznice plk. Mgr. Vojtěch Kabelka.

Cílem tohoto společného jednání bylo zhodnocení dosavadní spolupráce a její prohloubení. Zástupci organizací Centrum podpory podnikání, Mezinárodní vězeňské společenství, Občanská poradna, Oblastní charita Třebíč, Podané ruce, Romodrom a Volonté prezentovali svoji činnost a seznámili přítomné s nabídkou svých služeb. Všichni účastníci jednání se shodli, že nejdůležitější je přistupovat k vězněným osobám a jejich přípravě na život po výstupu z výkonu trestu komplexně, věnovat se tedy nejen otázce uplatnění na trhu práce a bydlení, ale také dalším oblastem jako je práce s rodinou, dluhová problematika, zvyšování vzdělání, řešení adiktologických problémů atd.   

Výše uvedené organizace svojí činnosti významně napomáhají přechodu svých klientů z vězeňského prostředí do civilního života a začlenění do společnosti. Tím přispívají ke snižování recidivy. Součástí uvedené akce byla také prohlídka věznice, kdy se s velkým zájmem  setkala keramická dílna. Závěrem se účastníci shodli na tom, že bude oboustranně přínosné v podobných setkáních pokračovat i do budoucna.

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.