Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

PARDUBICE 7. července (VS ČR) – Zvonice umístěna před terapeutickým centrem ve Věznici Pardubice dostala nový kabát a srdce zvonu bije o to radostněji. Odsouzení ji postavili v režii věznice v rámci výchovných aktivit.

 „Byla to dřina, ale stojí to za to. To je prostě super pohled. Ten zvon už si to zasloužil.“ říká odsouzený, který se na stavbě podílel.

Po zjištění, že základy stávající zvonice jsou trouchnivé a případná oprava by nezajistila bezpečné okolí, se na terapeutickém centru věznice rozhodli, že novou stavbu konstrukce zvládnou v rámci režie vlastními silami. Věznice dodala hrubé trámy, které postupným opracováním a úpravou získaly nakonec ten správný tvar a barvu. Další etapou bylo vytvoření konstrukce, posléze přenesení ven a ukotvení. Umístěním zvonu, který také prošel revitalizací, celá akce ještě neskončila. Nakonec se přidalo ozdobné kování a teprve tímto aktem byla stavba dokončena. Svým vzhledem krásně doplňuje okrasnou zahradu.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                    zuj

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X