Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

PARDUBICE 16. srpna 2021 (VS ČR) Příslušníci a občanský zaměstnanec Věznice Pardubice navštívili tábor Balda u Poličky, kde s dětmi prožili velmi intenzivní interaktivní dopoledne.

Celkem 186 dětí se svými vedoucími a instruktory si nejdříve vyslechli povídání o vězeňské službě. Určitě to nebylo jednoduché, neboť vězeňská služba je zvána na tábor Balda každoročně, tudíž přizpůsobit i informace, aby děti neposlouchaly každý rok stejné, bylo nutné. Téma mladiství odsouzení a drogy mělo velký úspěch. Vždyť někteří z účastníků tábora byli v jejich věku a jiní prý měli i drobnou zkušenost s marihuanou za sebou.

Povídání přešlo volně do aktivnější části. Příslušníci zákroku pod jednotným velením plně vyzbrojeni a vybaveni předvedli prvky sebeobrany směřované na aktivní i pasivní postoj. Překvapivé výrazy pak měly děti, když si samy na sobě vyzkoušely, jak těžká výstroj a výzbroj je. Dotazů bylo plno. Největší zájem byl asi o zbraně, poutání, pouta s poutacím opaskem. Zaměstnanci předvedli svoji profesionalitu a děti svoji zvídavost.

Na závěr si děti zahrály „stříhanou“ o hračky, které odsouzení šijí na terapeutickém centru. "To je super, že jste tady a že jsem stříhanou vyhrál. Had se mi moc líbí a dovezu ho mladší ségře." říkal jeden účastník tábora. Další potom potěšily levandulové sáčky, o které byl také velký zájem. Dopoledne se určitě vydařilo, čemuž odpovídaly i rozzářené očí dětí.                                                                          zuj

                                                                                                                                                                                                                                                                                                       

Sdílet článek

Facebook
Platforma X