Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

PARDUBICE 2. září (VS ČR) – Ve Školském vzdělávacím středisku Věznice Pardubice, jako ve všech školních zařízeních, začal nový školní rok.

Slavnostního zahájení se kromě zaměstnanců ŠVS zúčastnila zástupkyně vedoucí oddělení výkonu trestu Eva Žďárská a ředitel věznice Jaromír Brich, který po úvodních slovech vedoucího ŠVS Jaroslava Mudrocha slavnostně zahájil nové studium v oblasti gastronomie. Jedná se o nový tříletý učební obor Kuchař – číšník. Popřál všem výborné studijní výsledky, kladně zhodnotil jejich rozhodnutí využít možnosti a zvýšit si své vzdělání a zmínil se i o motivačních faktorech, které ze zařazení do učebního oboru vyplývají.

Možnosti studia ve školském vzdělávacím středisku jsou různorodé, pestré. Dvě třídy po 22 odsouzených v oboru Kuchař  – číšník a 18 odsouzených, kteří vstupují do 2. ročníku dvouletého učebního oboru Práce ve stravování, doplňují ještě vzdělávací kurzy – Kurz anglického jazyka, Kurz výtvarného zpracování keramiky, Kurz malíř – natěrač, Kurz PC. Kurz FIE, Kurz chovatelství včel. V těchto kurzech se bude vzdělávat celkem 82 odsouzených.

zuj

 

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X