Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

   

PARDUBICE 6. září 2019 (VS ČR) - Na Středním odborném učilišti Vězeňské služby České republiky, jehož součástí je ve formě odloučeného pracoviště Školské vzdělávací středisko Pardubice, usedli do školních lavic první den nového školního roku i vězni v pardubické věznici

Základem fungování Školské vzdělávací středisko Pardubice je ve školním roce 2019/2020 dvouletý učební obor Práce ve stravování, kde jsou otevřeny dvě třídy 2. ročníku a jedna třída 1. ročníku, celkem sem dochází 58 odsouzených.

V rámci doplňkových aktivit Školské vzdělávací středisko nabízí odsouzeným možnost účastnit se i odborných kurzů. Jedná se o kurz výpočetní techniky, anglické jazyka, malířských a natěračských prací, výtvarného zpracování keramiky, chovatel včela kurz FIE. Kurzů se účastní 151 odsouzených.

Kurz FIE, tedy Feuersteinova metoda, je zaměřen na rozvoj umění učit se. Umožňuje zjišťovat a rozvíjet učební potenciál jedince. Vychází z principů strukturální kognitivní modifikovatelnosti a zkušenosti zprostředkovaného učení, tzn. z pohledu na lidský organismus jako na otevřený systém schopný adaptace a změny. Podstatou metody je stimulace kognitivního rozvoje, který umožňuje školní, sociální a osobnostní růst. Feuersteinova metoda představuje nejpropracovanější systém pro rozvoj dovedností myslet a učit se.

daš

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X