Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

PARDUBICE 19. července 2022 (VS ČR) – Prázdniny, to je období, na které se velké množství dětí moc těší. Pohoda bez učení, jen si užívat na táboře se starými kamarády, najít kamarády nové. K takové pohodě přispěli i zaměstnanci Věznice Pardubice.

Tábor Krasnice u Přelouče a tábor Balda u Poličky, tak to jsou dvě místa, kam se zatím příslušníci zásahové jednotky a další zaměstnanci podívali, aby prezentovali vězeňskou službu, potažmo „zaseli semínko“ do budoucích adeptů služebního poměru u VS ČR.

O povídání o vězeňské službě, zejména práci příslušníků, je zájem. Nejvíce však vítězí možnost vyzkoušet si výstroj a výzbroj, zkusit si zamířit, či vyzkoušet štít, zda odolá kopnutí či naběhnutí na štít. Největší zájem byl asi o poutání a využití předváděcích řetízků. Plno děti si to chtělo vyzkoušet na vlastní kůži. Čas i prostor na to určitě byl. Našli se i siláci, kteří si vzali beranidlo, ale to se v jejich rukou moc neohřálo, přeci jenom, jeho tíha je značná. Otázek bylo plno. S přáním, abychom příští rok zase přijeli, něco nového zase přijeli ukázat, a že to bylo moc fajn, se děti s námi rozloučily. Za jejich pozornost a vlastně i zvídavost jsme jim nechali míče, které šili odsouzení na terapeutickém centru a které si hned našly svoje uplatnění.                                                                                                     zuj

Sdílet článek

Facebook
Platforma X