Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

PARDUBICE 31. května (VS ČR) – Spolupráce s Krajským vojenským velitelstvím Pardubice má novou dimenzi. Věznice Pardubice se zapojila a spolupracovala při branně-vědomostní soutěži ESCAPE a připravila účastníkům jedno nelehké stanoviště.

Akce Krajského vojenského velitelství v Pardubicích pod heslem „Jeden za všechny a všichni za jednoho“ probíhala ve dvou dnech v Sezemicích u Pardubic v areálu Mlynářka. Studenti se zúčastnili zvláštní výsadkové operace, kdy jejich prvotním úkolem bylo obnovení rádiového spojení. Při čtyřkilometrovém běhu řešili šifry, plnili úkoly, zjišťovali limity své fyzické zdatnosti. Na stanovišti vězeňské služby museli využít potrubní poštu a poslat zprávu, aby ji protivník nezachytil. Bylo to náročné, ale zvládli to všechny hlídky. Jelikož do tohoto úkolu Věznice Pardubice zapojovala i pedagogický doprovod, leckteří dospělí zjistili, že to není tak jednoduché, jak se nejdříve zdálo. Volný čas využili účastníci k prohlídce výstroje a výzbroje, vyzkoušeli si poutání či předvádění, bylo jim zodpovězeno plno dotazů na práci ve vězeňské službě.

„O policii, hasičích či armádě víme dost, často je vídáme na akcích, ale o vězeňské službě skoro nic nevíme. Je velmi dobře, že se účastníte takových akcí a se studenty debatuje, děláte osvětu.  Děkujeme. Takovouto zábavnou formou se jim to lépe vštípí do paměti.“ konstatuje pedagogický doprovod jedné skupiny.                                                                         zuj

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.