Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

PARDUBICE 14. února 2023 (VS ČR) - Na jaře loňského roku navázala věznice spolupráci se Střední průmyslovou školou chemickou v Pardubicích, zejména s posluchači studijních oborů Bezpečnostní služba a Bezpečnostně právní činnost. Studenti, kteří absolvují tyto obory, plně využijí své znalosti a vědomosti při práci ve VS ČR, což je i ověřeno, neboť z posledního maturitního ročníku našli dva adepti své uplatnění ve Věznici Pardubice, kdy svoji pracovní kariéru započali jako příslušníci VS ČR.

Nyní probíhá kontinuální spolupráce, která je v těchto týdnech zaměřena na přednášky o VS ČR, které jsou doplněny o exkurze do vybraných prostor věznice. Studenti mohli nahlédnout do míst, které znají pouze teoreticky, z výuky ve škole. Při exkurzích bylo osloveno téměř sto mladých žen a mužů, z nichž řada bude hledat své první profesní uplatnění. Vězeňská služba je jedním z témat, které mají studenti ve svých osnovách, a je to i jedna z otázek maturitní zkoušky.

Na realizaci přednášek se vedle zkušených příslušníků podílejí i příslušníci, kteří maturovali v nedávné době a jako takoví mohou předat své jedinečné zkušenosti z uplatnění v našem bezpečnostním sboru. Zejména v této době, kdy je nedostatek příslušníků, je nábor jednou z priorit. Tomu odpovídá i logo Vězeňské služby: „Nabízíme jistotu v nejisté době.“                                                                      zuj

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X