Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

PARDUBICE 25. března (VS ČR) – Na terapeutickém centru Věznice Pardubice dali terapeuti hlavy dohromady a vymysleli ochranné štíty pro zdravotnický personál z dostupných materiálů (laminovací folie, folie pro kroužkovou vazbu apod.), které velmi nutně, mimo jiné, potřebovala Krajská nemocnice Pardubice.

Po pátečních reportážích o rouškách a štítech, které odvysílaly televize ČT 1 a NOVA, přišlo velké množství dotazů a žádostí o pomoc, ať z řady všeobecných lékařů, nemocnic, zubařů, dětských lékařů, dokonce i ze Slovenska.

Odsouzení zařazení do aktivit na terapeutickém centru s plným nasazením zpracovávají dodané materiály a již dvěma způsoby vyrábějí štíty – šijí a lepí. Velké množství požadavků na tyto ochranné pomůcky nejsme schopni i při maximálním úsilí terapeutů a odsouzených pokrýt, proto na žádosti jiných subjektů rozesíláme návod na výrobu štítů včetně fotodokumentace, aby se mohlo zapojit více lidí, organizací při boji proti Koronaviru.

Odsouzeným je odměnou například poděkování prof. MUDr. Vladimíra Paličky, CSc., dr. h. c., ředitele Fakultní nemocnice Hradec Králové, který napsal: „S velkým potěšením jsem přijal informaci, že jste naší nemocnici dodali 100 kusů ochranných štítů. Velmi si tohoto Vašeho činu vážím, je to pro nás velká pomoc, a pomoc právě v době, kdy ji urgentně potřebujeme. Tlumočte, prosím, můj dík (jménem Fakultní nemocnice) všem, kteří se podíleli.“, což jsme učinili. Odsouzení se cítí důležití a hlavně potřební pro společnost.

„Moc nás to potěšilo, protože naše práce pro jiné je užitečná a pomáhá lidem.“ „Děláme, co můžem, vytrváme!“ toť slova, reakce odsouzených.

zuj

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X