Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

PARDUBICE 12. června (VS ČR) – Zaměstnanci věznice ve spolupráci s Nezávislým odborovým svazem Policie ČR, základní organizace při Věznici Pardubice, uspořádali na hřišti v Němčicích oslavu Mezinárodního dne dětí.

Den dětí má upozornit na práva a potřeby dítěte. A ty určitě byly v sobotu uspokojeny. Co vše bylo pro děti a jejich „dospělácký“ doprovod připraveno, dopředu nikdo nevěděl. Letos to bylo prostě překvapení. Děti nejdříve čekaly sportovní soutěže a dílničky. Vyzkoušely si Lacross, Ringo, práci s více druhy pálek a raket, jak se hraje s různými míči, hody na přesnost, zručnost si ověřily při výlovu rybníka, zaskákaly si v pytlích apod. Zda zvládnou svůj strach, tak to jim ukázalo prolézání strachovým pytlem. Když bylo sportu dostatek, sedly k rukodělným výrobkům, kdy si barvily podle své fantazie rybičky, vytvářely si ze skleniček svícínky, nechyběly ani keramické odlitky a trpělivost si vyzkoušely u zapékacích korálků. Musely splnit nejdříve veškeré připravené úkoly, aby mohly dostat odměnu, a že úkolů bylo opravdu hodně.  

Slunečné počasí i příjemná hudba doprovázely celé odpoledne. Skákací hrad byl permanentně obsazen a se šlapacími autíčky se také skvěle řádilo. Představení Vikingů, jejich vybavených stanů, oblečení, s povídáním, jak se jim žilo, co to jsou runy a mytologie, zpestřené o ukázku bojů, či vikingskou štítovou řadu, vyzkoušet si výzbroj, posadit se na historický trůn či se nechat s Vikingy vyfotit, to byl také skvělý zážitek. Děti se nasmály, když si vyzkoušely, jak se cvičí psi, a co vůbec je canisterapie. Fandění si užily při králičím hopu, kdy 5 králíků se svými cvičitelkami předváděli své umění. V neposlední řadě projížďka historickým hasičským autem s dobrovolnými hasiči z Rosic nad Labem patří také mezi zážitky. Prostě odpoledne se vydařilo a se stmíváním poslední účastníci opustili areál plný dojmů s poděkováním za skvěle strávené odpoledne.                                                                                                                      zuj

Sdílet článek

Facebook
Platforma X