Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

PARDUBICE 1. září 2021 (VS ČR) – Nový školní rok, jako ve všech školních zařízeních, začal dnes i ve Školském vzdělávacím středisku Věznice Pardubice.

Do středního odborného učiliště, obor Kuchař – číšník, bylo pro letošní rok přijato 24 odsouzených.  Z kmenové věznice bylo zařazeno 8 odsouzených a celkem 16 odsouzených bylo přemístěno z jiných věznic za účelem studia. Možnosti vzdělání ve školském vzdělávacím středisku jsou různorodé, pestré. Mimo studijního oboru kuchař – číšník se otvírají i Kurz výpočetní techniky, Kurz výtvarného zpracování keramiky a Kurz malířských a natěračských prací, kdy v každém kurzu je zařazeno 12 odsouzených. Kurz FIE (Feuersteinova metoda instrumentálního obohacování) má celkem 24 frekventantů, kteří jsou rozděleni do 3 pracovních skupin. Pedagogický sbor zůstává ve stejném složení jako vloni v počtu 6 zaměstnanců a 2 externí pracovníci na zkrácený úvazek.

Slavnostního zahájení nového školního roku se ujal vedoucí ŠVS Jaroslav Mudroch, který se mimo jiné zmínil, že na úřadech práce a portálech, zabývajících se nabídkou volných míst, je velká poptávka po kuchařích. Kladně hodnotil rozhodnutí odsouzených začít studovat, právě kvůli zvýšené možnosti uplatnění na trhu práce. Následně si vzal slovo ředitel věznice Jaromír Brich, který popřál všem výborné studijní výsledky, kladně zhodnotil využití možnosti zvýšit si vzdělání a zmínil se i o motivačních faktorech, které ze zařazení do učebního oboru, vyplývají. Zejména ho potěšil zájem o vzdělávání ze strany mladistvých, kteří jsou zařazeni do kurzů. O obor Kuchař – číšník  je mezi odsouzenými velký zájem a hodně žádostí o přemístění z důvodu studia bylo zamítnuto z důvodu naplněné kapacity oboru.                                                                                                               zuj

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X