Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

Pardubice 29. března (VS ČR) - Věznice Pardubice napomáhá zvýšit ubytovací kapacitu ve školkách. Tyto možnosti se však netýkají dětí, nýbrž brouků a dalších malých živočichů, aneb hmyzí domečky putovaly do mateřských školek.

V rámci pracovní terapie odsouzení ve věznici vyrobily velké hmyzí domečky. A protože jsme věděli, že budou umístěni ve školkách pro děti, jejich design byl ovlivněn pohádkami. Motýl Emanuel a Maková panenka, Rákosníček nebo Křemílek a Vochomůrka. Ti všichni nyní střeží domečky a lákají brouky a další létavý hmyz, aby si našli to svoje místečko. Rákosníček dokonce disponuje i pítkem pro ptáky či prostorem na zrní. Zaměstnanci pomohli ve školkách hmyzí domečky ustálit. Děti už se těší na první návštěvníky, i když vědí, že to chvilku trvá, než se takový domeček zabydlí.  

S domečky pro hmyz dostaly školky i šité a dřevěné hračky a jedna školka dokonce velké pojízdné auto na zahradu. Jak se dalo předpokládat, největší radost měly děti z autíčka. Naskočily dovnitř a už auto po zahradě proháněly. Mimo radosti dětí i dospělých nás těší i slova jedné paní ředitelky: „Velice si vážíme Vašeho úsilí, které bude v dětech rozvíjet lásku k přírodě a potřebu přírodu chránit a pečovat o ni.“                                       zuj

Sdílet článek

Facebook
Platforma X