Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

PARDUBICE 26. dubna (VS ČR) - MasterChef Česko je česká verze britského pořadu, ve kterém soutěží amatérští kuchaři. Soutěžící připraví své nejlepší jídlo tak, aby zaujali porotce. Dopředu neví, co je bude čekat za úkol, je to o umění improvizace a schopnosti rychle reagovat, umět pracovat se stresem.

Ve školském vzdělávacím středisku ve Věznici Pardubice se uskutečnila soutěž Master Chef, aneb klání žáků učebního oboru Kuchař – číšník. Cílem bylo nenásilnou a populární formou připravit studenty na praktickou část závěrečných zkoušek, poskytnout jim možnost pracovat s psychickou zátěží, a tím se aspoň trochu zbavit případné nervozity u zkoušek.

Dva kolektivy, dvě menu, dvě přípravy, prostě vše dvakrát. Bylo na rozhodnutí jednotlivých skupin, co budou porotě předkládat. Ta se skládala ze zaměstnanců ŠVS z Věznice Příbram a z Věznice Kuřim  a měla jasně stanovená hodnotící kritéria. Jednalo se například o chuť pokrmu, organizaci práce, čistotu pracoviště, aranžmá atd.

Celkově lze „zápolení“ obou skupin odborného výcviku závěrečného ročníku hodnotit velmi vysoko. Všichni porotci se vyslovili k předvedeným výkonům velmi kladně.                          zuj

Sdílet článek

Facebook
Platforma X