Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

PARDUBICE 30. června 2022 – Slavnostním posezením a předáním Potvrzení o absolvování skončil ve Věznici Pardubice další běh programu Vězňova cesta, který ukazuje pohled na trestnou činnost skrze Markovo evangelium.

Projekt Vězňova cesta je zaměřen na snižování agresivity mezi odsouzenými a na změnu životních hodnot. Po dobu osmi týdnů, kdy probíhalo jedno setkání týdně, 13 odsouzených společně s lektory a kaplanem mimo jiné studovali Markovo evangelium.  Program snižuje recidivní chování, neboť pomáhá prolomit cyklus trestné činnosti. Je to součást restorativní justice, která odsouzeným nabízí příležitost změnit vnímání sebe sama, jiných a Boha. Cílem projektu je pomoct odsouzeným přiznat si vinu a přijmout zodpovědnost za spáchaný čin, dodat jim naději na nový začátek a zastavit začarovaný kruh páchání další kriminální činnosti.  

Odsouzené oslovují při každém setkání zejména krátké, ale velmi silné příběhy na DVD, jež jsou autentické výpovědi vězňů z různých konců světa, kterým přijetí Ježíše změnilo nejen náhled na trestnou činnost, ale dalo jim díky Božímu odpuštění novou naději a ukázalo životní směr.

„Některé to určitě posunulo. Mám z toho dobrý pocit a již se těším na další běh.“ konstatuje kaplan po závěrečném setkání.                                                                                                                                  zuj

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X