Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

PARDUBICE 25. října (VS ČR) – V pátek 18. října 2019 mělo téměř 80 odsouzených z pardubické věznice možnost zúčastnit se rockového koncertu broumovské hudební skupiny IMODIUM

Hodinový koncert se uskutečnil v prostorách tělocvičny a kromě vybraných odsouzených se jej zúčastnili i někteří zaměstnanci věznice. Pro všechny posluchače byl zážitek z koncertu příjemným zpestřením dne.

IMODIUM je česká hudební skupina založená v roce 1999 v Broumově. V roce 2004 absolvovala skupina turné se skupinou Divokej Bill a v roce 2005 se skupinami Cocotte Minute a Post-it. Kapela se rovněž zúčastnila několika festivalů jako Rock for People, Trutnov Open Air Music Festival a dalších. V září 2011 hráli dokonce jako předskokani známé kanadské skupině Simple plan. Kapela má na svém kontě i několik hudebních ocenění ať už v kategorii Objev roku, Videoklip roku nebo Hudební film roku.

Během své téměř 20-ti leté kariéry toho broumovské IMODIUM stihlo mnoho. Bezpočet klubových i festivalových koncertů, pět řadových alb, dva živáky, dokumentární film z vystoupení ve věznici Bory i řadu úspěšných videoklipů. Zapomínat ale nemůžeme ani na fenomén tzv. bytových turné. A právě tento unikátní, na domácí rockové scéně ojedinělý koncept koncertů přímo v domácnostech fanoušků v roce 2018 kapela okolo frontmana Thoma po dvou letech znovu oživila a absolvovala celkem čtrnáct koncertů, na nichž nemohou chybět přezůvky ani domácí speciality přímo z kuchyní fanoušků.

daš

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X