Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

PARDUBICE 20. října 2021 (VS ČR) - Hračky putují z terapeutického centra Věznice Pardubice do Poradny pro rodinu Pardubického kraje. Budou jako odměna po realizovaném pohovoru s psycholožkou, využijí se na odlehčení tíživé situace, či při napětí, pro uvolnění a zklidnění situace.

Šité hračky a hračky ze dřeva pomůžou psychologům, kteří pracují v oblasti adopce, např. při psychologickém posouzení párů, které již mají dítě osvojené a žádají o další, jako dárek právě pro jejich již dříve svěřené děti. Hračky ale budou využity v celém spektru činností poradny, jako např. při posuzování rodinného systému žadatelů o pěstounskou péči (tedy i jejich biologických, či již dříve svěřených dětí), při návštěvách pěstounské/osvojitelské rodiny s přijatými dětmi a vyprávění o svých zkušenostech, při vyšetřeních dětí v ústavní péči za účelem zjištění vhodnosti pěstounské péče, při terapeutickou práci s dětmi z náhradních rodin. Bílé panenky, které odsouzení ušili, najdou uplatnění v rámci příprav, kdy žadatelé "pečují" o panenku jako o svěřené dítě.

„Jsem moc rád, že se najde takové uplatnění pro ty naše hračky. Chodím o berlích, do práce mě nevezmou, ale tohle je zrovna činnost, kdy můžu pomoct a udělat někomu radost.“ říká odsouzený, který se na šití hraček podílí.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                 zuj

 

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X