Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

PARDUBICE 19. prosince 2022 (VS ČR) – Každý rok se Věznice Pardubice zapojuje do akcí, kdy hračky putují k těm potřebným, k dětem. Celoročně věznice spolupracuje s různými státními i nestátními organizacemi, a tedy i během roku se hračky dostávají do rukou dětí, ale v době adventu je to trochu jiné, sváteční, emotivnější.

Osoby trvale pracovně nezařaditelné, nepracující i pracující odsouzení, kteří jsou zařazeni do aktivit na terapeutickém centru, mimo jiné šijí hračky, vyrábějí je i ze dřeva. Ty se nyní dostaly  např. do Fakultní nemocnice Motol, ale hodně jich dělá radost dětem zejména na Pardubicku a Hradecku. Obdarovanou je např. Mateřská škola Kamínek z Pardubic či FAFÍK, dětská skupina při Farmaceutické fakultě Univerzity Karlovy v Hradci Králové.  

„Hračky jsme předaly dětem a jejich šťastné úsměvy, rozzářené oči byly tou nejlepší odměnou. Ihned hračky plnily svůj účel, děti je zapojily do svých her. Největší radost měly asi z dvoumetrového hada, který ani chvilku nebyl sám. Na rozloučenou nám děti zazpívaly krásnou vánoční píseň, kterou připravují na besídku pro rodiče. S pocity štěstí jsme se vrátili zpět do věznice a s odsouzenými, kteří vyráběli hračky, jsme se podělili o naše zážitky.“ hodnotí předání hraček zaměstnanci věznice.  

„Jsem lump, ale tohle mě vždycky dojme k slzám.“ říká odsouzený a pak dodává: „Sakra, vždyť nejsem jen špatný člověk, umím i něco dobrého!“                                                                zuj

Sdílet článek

Facebook
Platforma X