Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

PARDUBICE 13. července 2022 (VS Ř) – Velký had, ušitý odsouzenými muži, doputoval až do Olomouce, kde jej domu Petrklíč, v němž pomáhají lidem s kombinací poruch autistického spektra, mentálního postižení a problémového chováním, předal hlavní kaplan VS ČR.

Krásný dárek vyrobili odsouzení Věznice Pardubice v rámci své pracovní terapie pod vedením Mgr. Zuzany Janíkové. Veliký barevný had z měkkého materiálu našel své uplatnění u klientů Domova pro osoby se zdravotním postižením Petrklíč - pracoviště Olomouc Nové Sady, kde pomáhají lidem s kombinací poruch autistického spektra, mentálního postižení a problémového chování. Vyrobeného hada oficiálně předal hlavní kaplan Vězeňské služby ČR Mgr. Otto Broch vedoucí domácnosti pro dospělé klienty Mgr. Radce Vysloužilové DiS., za účasti jejích kolegů Bc. Nikoly Stella a Milana Vaška, který jako člen zapsaného spolku Vězeňská duchovenská péče toto předání zprostředkoval.

Dárek sklidil u jejich klientů veliký úspěch, a jak se později Milan Vašek vyjádřil: "Had je skvělý. Klient, který trhá své věci, se naprosto uklidnil, od rána od 4.30 sedí ve společenské místnosti, kde skoro nikdy netrávil čas, sedí na sedačce, směje se a je omotaný hadem. Prostě paráda."

Mgr. Otto Broch, hlavní kaplan VS ČR 

 

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.