Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

PARDUBICE 30. května (VS ČR) - Den otevřených dveří 14. pluku logistické podpory a Správy letiště byl letos poprvé i s dynamickou ukázkou příslušníků Eskort nebezpečných osob a psovodů Věznice Pardubice.

Program pro všechny věkové kategorie, slunečné počasí, rekordní návštěvnost, spokojenost dětí i dospělých. Akce byla určena pro děti středních, základních a mateřských škol z Pardubic a okolí. Výstroj a výzbroj ozbrojených složek ČR, ukázky techniky, vědomostní i sportovní soutěže a další aktivity provázely celé dopoledne na letišti. Letos poprvé se zapojila i Vězeňská služba ČR, kdy příslušníci z Věznice Pardubice v několika vstupech předvedli zadržení pachatele za využití expanzní zbraně a ukázky zadržení prchající osoby služebním psem. O všechny ukázky byl velký zájem, určitě bylo co shlédnout. Dlouhotrvající potlesk byl odměnou zakročujícím příslušníkům.

Když v 11 hodin akce končila, přišli ke stanovišti VS ČR ještě další návštěvníci, že nestihli dynamické ukázky, s velkou prosbou, zda by bylo možné ještě něco předvést. Smutné oči dětí, že neviděly ukázku, jsme tedy rozveselili. Psovodi provedli ukázku prohlídky vězněné osoby za účasti služebního psa s pronásledováním vězněné osoby. Dětem se to velmi líbilo a ještě měly plno dotazů. Fotky s příslušníky ENO, psovody a služebním psem byly neoddělitelnou součástí ukázek. Nadšení dětí se nedá ani popsat.

„Byl to super zážitek.“ říká jeden účastník a s palcem nahoru odchází od stanoviště.       zuj

Chcete-li se dozvědět více - zde  

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X