Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

PARDUBICE 19. května 2022 (VS ČR) - V sídle Centra Kosatec předal ředitel věznice dar k příležitosti 25. výročí založení České abilympijské asociace, z. s. – Centrum Kosatec.

Odsouzení zařazení na vnitřním provozu údržby věznice vyrobili za podpory vedení oddělení logistiky a ve spolupráci s odborným zaměstnancem  terapeutického centra logo Kavárny Kosatec a její znak „Kosatíka“. Vizuální podoba včetně samotné realizace je výsledkem nápadu a práce odsouzeného, který se v rámci vycházky, zúčastnil i samotného předání zhotovených výrobků.

Přítomní představitelé Centra Kosatec byli velmi příjemně překvapení a neskrývali obdiv nad šikovností odsouzeného, který předměty zhotovil. Poděkováním bylo skvělé občerstvení z vlastní výroby Centra a prohlídka jeho prostor včetně představení aktivit, které Centrum zajišťuje jakožto zaměstnavatel osob se zdravotním hendikepem. Zaměstnance věznice zaujalo množství aktivit, které Centrum zabezpečuje, zejména se inspirovali tiskem na 3D tiskárně.

S Centrem Kosatec věznice dlouhodobě spolupracuje - handicapovaní pomáhají handicapovaným. Většinou odsouzení, kteří jsou zařazeni v kategorii trvale pracovně nezařaditelní, při pracovní terapii trhají vatelín, kterým pak v Centru plní hračky. Předání bylo inspirativní pro obě zúčastněné strany a určitě bude i nadále pokračovat.                                                                                         zuj   

 

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X