Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

PARDUBICE 20. března (VS ČR) – Věznici Pardubice a Krajské vojenské velitelství Pardubice dělí od sebe vzdálenost pouhých 1200 metrů. Z hlediska statutu spadají oba subjekty do jiných resortů a také služební či pracovně právní vztahy jsou odlišně upraveny a jistě by bylo snadné nalézt mnoho jiných rozdílů. Proč však hledat rozdíly? Proč se nesoustředit na průsečíky a společné cesty?

Právě záměrem hledat společné byli vedeni ředitelé obou subjektů, a proto po prvotních kontaktech navázali nadějnou spolupráci. Již z prvního setkání vyplynula blízkost nejen umístěním, ale především obdobným viděním potřeb společnosti a místní komunity. Záhy nalezli možnosti oboustranně prospěšné spolupráce a naplnění společných cílů v oblasti bezpečnosti a vzájemné podpory rozvoje postojů budoucích generací k potřebám státu.  

Prvními konkrétními kroky byla dohoda o spolupráci při oslovování příslušníků Armády ČR, kteří končí služební poměr, a to s nabídkou výhod dalšího služebního působení ve Vězeňské službě ČR, a domluva na podílu věznice v rámci aktivit krajského vojenského velitelství zaměřených na mladou generaci, např. v branně-vědomostní soutěži POKOS.                      zuj

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X