Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

OSTROV 22. června (VS ČR) - Ve Věznici Ostrov již čtvrtým rokem vede paní Paulíková program terapeutických dílen, ve kterých jsou zařazeni odsouzení z ubytoven K a L. V těchto dílnách pracují odsouzení, kteří chtějí smysluplně trávit čas ve vězení, když nejsou zařazeni do práce.

Odsouzení při práci relaxují, trénují svou trpělivost, učí se novým činnostem, smyslu pro vkus, vzájemně spolu komunikují a pomáhají si.  Mnozí v sobě objevují skrytého tvůrčího ducha, o kterém ani nevěděli. V terapeutických dílnách se mohou odsouzení věnovat různým rukodělným činnostem. Pracují s keramickou hmotou, hmotou FIMO, vyrábí korálkové náramky nebo drobné dekorativní předměty z drátů. Výrobky věnujeme různým neziskovým organizacím, školám a seniorům. Naposledy byly předány keramické výrobky žákům 5. ZŠ Ostrov, jako upomínka na ukončení 1. stupně této školy.

Tato tvůrčí činnost (mimo jiné) odsouzeným ukazuje nové cesty, jak se po propuštění lépe zařadit do bezproblémového života ve společnosti, dodává jim pocit  prospěšnosti a radosti z tvůrčí práce.

Sdílet článek

Facebook
Platforma X