Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

Ostrov, 12. března 2024 (VSČR) – Věznice Ostrov dnes hostila studenty sociální politiky a sociální práce Vysoké školy J. E. Purkyně v Ústí nad Labem. Setkání se zaměřilo na seznámení s prostředím věznice, oddělením výkonu vazby a trestu a s rolí sociálního pracovníka v tomto specifickém prostředí.

Studenti měli možnost setkat se a pohovořit se zkušenou sociální pracovnicí Karolinou Vejmělkovou. Ta jim poskytla cenné informace o práci s vězni a o možnostech pomoci jim při jejich reintegraci do společnosti po propuštění.

Přednáška byla pro studenty velmi inspirativní a obohacující. Získali tak ucelenější představu o výzvách a možnostech, které je v práci ve věznicích čekají. Téma vězeňství je pro sociální pracovníky klíčové, jelikož mají jedinečnou možnost napomáhat návratu těchto lidí do běžného života a předcházet recidivě trestné činnosti.

Věříme, že tato zkušenost budoucí sociální pracovníky lépe připraví na práci s touto specifickou klientelou a pomůže jim poskytovat potřebnou podporu a pomoc.

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X