Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

OSTROV 8. listopadu (VS ČR) - Věznice Ostrov zahájila spolupráci s organizací Nádech z.s. - Pomoc a podpora rodičů samoživitelů. Odsouzení z ostrovské věznice budou pomáhat rodičům samoživitelům svými výrobky, které zhotovili v rámci terapeutických dílen.

V těchto dílnách pracují odsouzení, kteří chtějí smysluplně trávit čas. Při práci relaxují, trénují svou trpělivost, učí se novým činnostem, smyslu pro vkus, vzájemně spolu komunikují a pomáhají si. Mnozí v sobě objevují skrytého tvůrčího ducha, o kterém ani nevěděli. Pracují s keramickou hmotou, vyrábí mýdla, korálkové náramky nebo drobné dekorativní předměty z drátků a mnoho dalšího.

Své výrobky věnují různým neziskovým organizacím, školám a seniorům. Nyní darovali tyto výrobky pro Nádech z.s., na podporu rodičů samoživitelů, mezi kterými jsou také jejich manželky a partnerky, které se potýkají s nelehkou životní situací. Tento krásný způsob podpory má pozitivní dopad na jejich psychiku a pocit, že čas a píle věnovaná výrobkům přináší užitek a pomáhá pomáhat tam, kde to je třeba.

Již 18. září. 2021 výrobky byly výrobky odsouzených nabízeny v rámci dobročinné akce Den rodin v areálu Rolava Karlovy Vary.

https://www.facebook.com/114173123318929_707340924002143

 

 

 

Sdílet článek

Facebook
Platforma X