Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

OSTROV 4. února 2020 (VS ČR)     Ve věznici byla slavnostně otevřena zrekonstruovaná ubytovna pro odsouzené. Slavnostního aktu se zúčastnili náměstek ministryně spravedlnosti Ing. Zbyněk Spousta, generální ředitel Vězeňské služby genmjr. PhDr. Petr Dohnal, ředitel věznice plk. Ing. Pavel Zange a celá řada pozvaných hostů.

Rekonstrukcí stávajícího ubytovny ve Věznici Ostrov získala Vězeňská služba 178 nových míst pro odsouzené při dodržení minimální plochy ubytovacího prostoru na jednoho odsouzeného 6 m2, což odpovídá evropským standardům. Bylo vybudováno stanoviště pro výkon dozorčí služby s kamerovým dohledem a nové kanceláře pro práci odborných pracovníků oddělení výkonu trestu. V rámci nově zrekonstruovaných prostor byl instalován zcela nový typ posuvných kovových dveří. Hygienické kouty jsou vybudovány v provedení antivandal, stejně tak osvětlovací tělesa. Na rekonstrukci ubytovny se v rámci pomocných prací podíleli rovněž odsouzení, kteří odpracovali téměř 11 000 hodin. Budova před rekonstrukcí byla téměř 25 let neobsazená a nevyužitá. Rozsáhlá rekonstrukce byla zahájena na začátku roku 2019.


V nově zrekonstruované ubytovně bude 7 kolektivů, z toho 6 kolektivů bude určeno odsouzeným v typu věznice s ostrahou, zařazených ve vysokém stupni zabezpečení a 1 kolektiv bude určen odsouzeným trvale pracovně nezařaditelným, také v typu věznice s ostrahou, zařazených ve vysokém stupni zabezpečení.

otevření ubytovny na instagramu

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.