Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

OSTROV 7. února 2024 (VSČR) Pavel Sandtner pracuje ve Věznici Ostrov již devatenáctým rokem na pozici strážný a ve svém volném čase se věnuje sportovní střelbě, ve které dosahuje i se svými svěřenci nemalých úspěchů. Jak se k tomuto sportu dostal a co je za potřebí, aby člověk v tomto sportu uspěl, najdeme v následujícím článku.

Věznice Ostrov: Jak jste se k tomuto sportu dostal?

Pavel Sandtner: Sportovní střelba je u nás rodinná tradice. Můj otec založil střelecký oddíl pro děti a mládež a já jsem se od něj hodně naučil.

Věznice Ostrov: V kolika letech jste začal se střelbou?

Pavel Sandtner: V roce 2005, poté co jsem nastoupil do Vězeňské služby ČR. Od té doby se pravidelně zúčastňuji soutěží pořádaných jak bezpečnostními sbory, tak i střeleckými svazy.

Věznice Ostrov: Co je při střelbě důležité pro dosažení dobrého výsledku?

Pavel Sandtner: Dle mého názoru je důležitá psychická pohoda, vyrovnaná a klidná mysl. Dále je nutné mít dobrou techniku a koncentraci.

Věznice Ostrov: Jaké byly Vaše největší úspěchy?

Pavel Sandtner: Několikrát jsem se stal mistrem České republiky ve střelbě z velkorážné pistole. V současné době se zúčastňuji sportovních soutěží na regionální, krajské, republikové i mezinárodní úrovni.

Věznice Ostrov: Co Vás na tomto sportu nejvíce baví?

Pavel Sandtner: Již delší dobu působím jako trenér sportovní střelby v klubu SSK Hvězda KV a to, co mě baví, je zejména předávání zkušeností nastupujícím generacím a zaznamenávání jejich dílčích úspěchů. Naši svěřenci dosahují úspěchů i na mezinárodním poli. Někteří z nich jsou již reprezentanty a medailisty Mistrovství Evropy. I moje dcera byla tento rok nominována do České státní reprezentace. Důležité je pro mě hlavně to, aby střelba děti bavila a rádi se k nám vraceli.

Věznice Ostrov: Využíváte nějak tyto zkušenosti i na své pozici ve VS ČR?

Pavel Sandtner: Ano, v rámci plnění služebních povinností vykonávám funkci instruktora střelecké přípravy.

Věznice Ostrov: Čeho chcete ještě v tomto koníčku dosáhnout?

Pavel Sandtner: Přál bych si, aby do našeho klubu přicházelo co nejvíce nových členů, které by tento sport bavil.

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X