Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

KARLOVY VARY 18. května 2022 (VS ČR) Ve středu se konala beseda se studenty 3. ročníků Střední školy TRIVIS Karlovy Vary. Představili se zde zaměstnanci oddělení výkonu vazby a trestu Marek Oravský a Šárka Dubová, kteří ve Věznici Ostrov působí již dlouhá léta a za personální oddělení Lenka Skořepová.

Akce byla koncipována do dvou částí. V té první části byla žákům přiblížena Vězeňská služba v obecné rovině, její vedení, typologie věznic a jejich zabezpečení, standardizované programy zacházení, náplň práce odborných zaměstnanců věznice, služební náplň příslušníků a mnohé další.

V druhé části největší pozornost a zájem studenti věnovali besedě s odsouzeným, který byl ochotný se podělit o svůj příběh a vyprávět o tom, co předcházelo jeho uvěznění. Během hovoru se zmínil o práci odborných zaměstnanců a odpovídal na spoustu dotazů kladených ze strany studentů. Některé otázky byly určeny i přítomným zaměstnancům věznice. Velmi kladně byla hodnocena interakce všech zúčastněných. Na závěr byli všichni přednášející včetně odsouzeného odměněni potleskem.

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.