Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

Ostrov, 13. března 2024 (VSČR) – získalo 19 odsouzených osvědčení o absolvování kurzu zdravého životního stylu ve Věznici Ostrov.

Sociální pracovnice, paní Čepeláková a vychovatel pan Procházka, uspořádali ve spolupráci se Státním zdravotním ústavem (SZÚ) kurz zdravého životního stylu pro odsouzené. Kurzu se zúčastnilo 20 odsouzených, z nichž 19 ho úspěšně dokončilo, 1 byl podmíněně propuštěn.

Kurz byl realizován v rámci projektu Podpora zdraví v rodinách, který je podpořen z Operačního programu Zaměstnanost + ESF a státního rozpočtu ČR. Zaměřuje se na důležité informace, které umožní účastníkům rozhodovat se více ve prospěch svého zdraví.

Aktivita probíhala od 19. prosince 2023 do 13. března 2024 v celkové dotaci 40 hodin. Lektoři SZÚ se zaměřili na různá témata, jako první pomoc, dentální hygiena, prevence infekčních nemocí a očkování, reprodukční zdraví, onkologická prevence, správná výživa.

Kurzisté si během kurzu vyzkoušeli různé pomůcky, jako například: oblek stimulující stáří, tlakoměr, elektrickou váhu, modely potravin, hlukoměr, sluchové pexeso, modely zubů, srdce apod.

Věznice Ostrov plánuje v budoucnu uspořádat další kurzy zdravého životního stylu pro odsouzené.

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X