Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

OSTROV 9. listopadu 2021 (VS ČR) V měsíci říjnu, po odmlce díky situaci s covidovými opatřeními, se čtyři odsouzení účastnili opět pomoci pro SOS vesničku Karlovy Vary za doprovodu pracovníka odborného zacházení ve Vězeňské službě.

Odsouzení pomohli s úpravou venkovních prostor a také se zapojili do výřezu náletových dřevin. Pracovní činnosti pod vedením správce SOS vesničky daly pořádně zabrat, nejtěžší bylo odstraňování starých pařezů. Doba omezená Covidem-19 se na prostředí vesničky docela podepsala, práce se nahromadila a byla by s nadsázkou na trvalý pracovní poměr.

Pomoc veřejnosti je součástí aktivit s odsouzenými a zvláště pokud je to činnost i ve prospěch dětí. Kontakt s vnějším prostředím a prospěšné práce, jsou také součástí přípravy k návratu na svobodu. Tak jako u podobných aktivit lze konstatovat, že možnost pomáhat druhým je pro odsouzené smysluplným a významným naplněním samotného vězeňského života.

Na závěr pobytu odsouzených vyslovilo vedení SOS vesničky velké poděkování řediteli věznice, nejen za umožnění pomoci, ale za stálou podporu.

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X