Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

OSTROV 19. prosince 2019 (VS ČR)   V rámci „Dne českého vězeňství“ se v pátek 13. prosince 2019 uskutečnilo slavnostní shromáždění zaměstnanců věznice v „Malé Dvoraně“ Městského úřadu v Ostrově.

Den českého vězeňství, který je datován na 14. prosince, se historicky váže k roku 1918, kdy tehdejší ministr spravedlnosti dr. František Soukup vydal nařízení o služebním slibu pro nově nastupující dozorce a dozorkyně tehdejšího sboru, v němž se zavazovali k věrnosti Československé republice. Proto ředitel věznice, již tradičně, zvolil tento významný den ke slavnostnímu předání ocenění příslušníkům a pracovníkům Věznice Ostrov udělených generálním ředitelem Vězeňské služby České republiky příslušníků a pracovníků Věznice Ostrov.

Kromě členů vedení věznice a ostatních vedoucích zaměstnanců se shromáždění zúčastnili zástupci místní samosprávy, regionálních složek integrovaného záchranného systému, městské policie, Vězeňské služby ČR a především příslušníci a zaměstnanci Věznice Ostrov, jimž byla slavnostně předána ocenění udělená Generálním ředitelem Vězeňské služby České republiky za mimořádné zásluhy a za příkladnou služební a pracovní morálku.

V rámci slavnostního ceremoniálu ThLic. Andrij Penjuk požehnal nový čestný prapor Věznice Ostrov.

 

Sdílet článek

Facebook
Platforma X