Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

OSTROV 8. října 2021 (VS ČR) Již popáté se na toto téma uskutečnila beseda pro odsouzené zařazené ve specializovaném oddělení pro poruchy chování způsobené užíváním návykových látek a odsouzené z bezdrogové zóny s úspěšným absolventem toho programu, který na svobodě úspěšně abstinuje.

Besedujícími hosty byli ředitel spolku Litehouse Petr Schneedörfler, sociální pracovnice Psychiatrické léčebny Červený dvůr Olga Bártová, vedoucí oddělení bezpečnosti a prevence Krajského úřadu Karlovy Vary Šárka Benešová a především JIRKA, absolvent specializovaného oddělení věznice, který byl před téměř sedmi lety propuštěn a dokázal se vymanit z područí drogové závislosti.

JIRKA se mohl setkat s odsouzenými, se kterými dříve sdílel stejný nebo podobný osud ztroskotance závislého na drogách. V průběhu odpovídal na různé dotazy, padaly i velmi osobní otázky vztahující se k životu bez drog. Čas vymezený pro besedu rychle utekl. Lze si jen přát, aby se setkání stalo poznáním možnosti změny k lepšímu skrze životní příběh Jirky i dalších bývalých odsouzených, o jejichž úspěších se v průběhu hovořilo. Zároveň lze vyjádřit naději, že návštěva Jirky bude povzbuzením pro všechny odsouzené, protože náprava je možná.

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X