Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

OSTROV 25. srpna 2023 (VSČR) V sobotu se pod záštitou Městské knihovny konal v ostrovském zámeckém parku další ročník Loučení s prázdninami. Ve spolupráci s hasiči, městským domem dětí a ostrovským domem kultury zde bylo pro děti připraveno devět soutěžních stanovišť a další kulturní program na celé odpoledne.

Věznice Ostrov se na této akci prezentovala ve svém stánku, kde si příchozí mohli prohlédnout výrobky odsouzených vyrobených pod vedením odborných zaměstnanců, zadržené nepovolené předměty a k dispozici byly pro ně různé propagační materiály a drobné suvenýry. Také si návštěvníci mohli zblízka prohlédnout služební dopravní prostředky. Oblíbenou zastávkou byla ukázka výzbroje a výstroje příslušníků vězeňské služby, kterou si i ti nejmenší mohli vyzkoušet. Tento rok byla pro děti připravena navíc dílnička, kde si každý mohl vymalovat sádrový odlitek, odnést si za to sladkou odměnu a ještě jím potěšit své blízké.

Psovodi Věznice Ostrov předvedli již na počátku programu komentovanou dynamickou ukázku z výcviku protidrogové služební kynologie. Ta zahrnovala vjezd nákladního vozidla s dovozem materiálu, při které byla provedena fyzická prohlídka automobilu s následným prohledáním vozidla psem na detekci nepovolených látek. Psi pak zkontrolovali i dovezený materiál. Děti tentokrát navíc měly možnost si pohladit pejska, který se připravuje k výkonu služby a musí se socializovat, každý si dovede představit ten nával.

Celková prezentace věznice sklidila pozitivní ohlasy, jak od příchozích, tak i pořadatelů, což byla pro zaměstnance, kteří se na přípravě akce podíleli, ta největší odměna.

Sdílet článek

Facebook
Platforma X