Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

OSTROV 21. července 2023 (VSČR) V měsíci červnu 2023 proběhl úspěšně další ročník Letní školy vězeňství pod záštitou Právnické fakultě Univerzity Karlovy v Praze Karlovy, ve spolupráci se studentským spolkem Common Law Society a Vězeňskou služnou ČR.

Teoretická část byla realizována přímo v prostorech fakulty a praktická část ve Věznici Jiřice. Přednášejícími byli právnička a pedagožka Kateřina Šimáčková, hlavní psycholog VS ČR Václav Jiřička, dále také Adéla Slavíková, Zuzana Stancová, Ondřej Načeradský, Petr Schneedörfler, Iva Červená, Ondřej Klabačka a v neposlední řadě ředitelka Probační a mediační služby Andrea Matoušková. Byla tak dána možnost studentům práva, psychologie, sociální práce a dalších oborů z univerzit napříč celou Českou republikou získat náhled na odborné zacházení s odsouzenými.

 

S ohledem na pozitivní ohlasy minulých let, také v tomto roce byli k předávání zkušeností z praxe výkonu trestu odnětí svobody přizváni i pracovníci odborného zacházení z Věznice Ostrov a jejich účast byla ve zpětné reakci hodnocena zcela pozitivně. Pro věznici je oceněním a potěšitelné, že také pracovníci odborného zacházení z Věznice Ostrov jsou bráni za erudované k předávání zkušeností odborné veřejnosti. Byla tak dána možnost studentům práva, psychologie, sociální práce a dalších oborů z univerzit napříč Českou republikou dát vhled do odborného zacházení s odsouzenými.

 

 

Luboš Svoboda

Pracovník odborného zacházení ve vězeňství - speciální pedagog

Sdílet článek

Facebook
Platforma X