Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

Ostrov, 9 dubna 2024 (VSČR) – Ve středu 9. dubna 2024 se ve Věznici Ostrov konal kurz první pomoci pro zaměstnance. Cílem kurzu bylo seznámit zaměstnance věznice se základními principy poskytování první pomoci a naučit je praktické dovednosti, které mohou zachránit život. Kurz zahrnoval teoretickou výuku i praktické nácviky.

Kurz byl organizován Státním zdravotním ústavem v rámci projektu Podpora zdraví v rodinách, který je podpořen z Operačního programu Zaměstnanost, Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu ČR.

Zaměstnanci si na vlastní kůži vyzkoušeli postupy a činnosti, kterými mohou pomoci zachránit život. Teoretická výuka se střídala s praxí, což lépe pomohlo pochopit a naučit se, jak pomáhat a nebát se řešit život ohrožující situace. Byla možnost si vyzkoušet například základní vyšetření a diagnostiku, bezpečnost při poskytování první pomoci, péči o pacienta do příjezdu ZZS, komunikaci s profesionálními operátorkami, co je aplikace Záchranka a jak se používá, co je AED-automatický externí defibrilátor, resuscitaci na resuscitační panně.

Kurz byl hodnocen velmi kladně. Zaměstnanci ocenili, že si mohli prakticky vyzkoušet to, co se naučili v teoretické části. Velké díky patří paní Miroslavě Grosserové a Karolíně Kružliakové, které tento kurz pro věznici zajistily.

Kurz první pomoci je důležitý pro všechny, ať už pracují ve věznici, nebo jinde. Znalost základních principů poskytování první pomoci může zachránit život.

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X